Валута
BGN
  • EUR
  • BGN
  • RON
Език
Меню
Профил
Език

Категории

Вижте всички статии

Water free – Защо да изберете натурална козметика без вода

Water free – Защо да изберете натурална козметика без вода

Water free – Защо да изберете натурална козметика без вода

Натуралната козметика без вода не съдържа вода. Това означава, че продуктите са по-концентрирани, по-ефективни и по-трайни, все хубави неща. Освен това, както знаете бактериите се развиват във вода, което налага продуктите, съдържащи вода да се стабилизират с консерванти. Точно обратното – в серията Water free, която ще намерите в сайта https://kozmetikahristina.com/category/314/water-free.html се предлага изцяло натурална козметика без вода и без химия. А концентрираните и ефективни формули позволяват използването на по-малко материали за опаковки и са природосъобразни откъм водна консумация, воден и въглероден отпечатък.

Натурална козметика без вода има много предимства за потребителите и за околната среда.

Някои от тях са:

  • Без вода - продуктите не се развалят лесно и не се нуждаят от консерванти, които могат да бъдат алергени или да са токсични. Също така, продуктите не се разреждат с вода, което означава, че получавате повече активни съставки за цената, която плащате. Освен това се спестява вода при производството и употребата на продуктите. Това е важно, защото водата е ценен ресурс, който става все по-ограничен и замърсен. Спестяването на вода помага да се намали водният и въглеродният отпечатък на козметичната индустрия и да се запази околната среда.
  • Натурални са - продуктите са направени от натурални съставки, които са безопасни за кожата и здравето. Натуралните съставки имат и положителен ефект върху кожата, като я подхранват, хидратират и регенерират.
  • По-малко материали за опаковки - продуктите имат по-малка и по-лека опаковка, която изисква по-малко ресурси за производство и транспорт. Това намалява отпадъците и замърсяването от пластмасови бутилки и тубички. Някои продукти дори могат да бъдат продавани без опаковка или в биоразградими или рециклируеми опаковки.

Някои примери за натурална козметика без вода са:

  • Шампоани - шампоаните без вода обикновено са в твърда форма, като сапун или таблетка. Те се разтварят в ръцете или директно все масажират върху косата и правят пяна. Те почистват косата без да я изсушават или да я обременяват с химикали.

Нашето предложение: ТВЪРД ШАМПОАН С ОСВЕЖАВАЩИ БИЛКИ, който съдържа подхранващо зехтиново олио и почистващ екстракт от сапонария. Всички тези натурални съставки балансират омазняването, освежават скалпа и придават плътност и блясък на косата. Употребата му е много лесна: Намокрете косата си и масажирайте главата, докато се появи обилна пяна, след което изплакнете с топла вода.

  • Балсами - балсамите без вода също могат да бъдат в твърда форма или в маслен вид. Те подхранват и омекотяват косата, като я правят лесна за разресване и стилизиране. Те не оставят остатъци или мазнини в косата.

Още едно страхотно предложение за вас: Балсам за коса здравина и блясък, който съдържа комбинация от натурални подхранващи масла и екстракти, които правят косата по-мека, по-еластична и по-бляскава. След редовната употреба на балсама, вашата коса ще стане по-здрава, ще се разресва по-лесно и ще се сбогувате с нацъфтелите краища. Употреба: След измиване с шампоан, нанесете върху мокра от средата до краищата на косата. Оставете за минута, след което изплакнете с топла вода.

  • Душ олио - душ олиото е масло за тяло, което се нанася на влажна кожа след душ. То хидратира и подхранва кожата, като я прави гладка и мека. То се абсорбира бързо и не оставя лепкав слой. То може да съдържа различни аромати и етерични масла за допълнителен ефект.

Нашето предложение: Душ олио с екстракт от памук , специално създадено да подхрани сухата и чувствителна кожа и в същото време да разкрие копринено гладко усещане. Натуралната и немазна формула осигурява дълготрайна хидратация. Почиства кожата, без да отнема влагата, така че кожата ви да се чувства по-мека. Употребата му е много лесна и приятна: Просто нанесете върху мокра кожа с масажни движения и след това изплакнете с топла вода. 

Козметика подходяща за цялото семейство.