Валута
BGN
  • EUR
  • BGN
  • RON
Език
Меню
Профил
Език

Категории

Вижте всички статии

Ексфолиране: прераждане на кожата от древността до днес

Ексфолиране: прераждане на кожата от древността до днес

Ексфолиране: прераждане на кожата от древността до днес

Древните египтяни и гърци са открили ползите на ексфолирането на кожата още преди десетки векове. Ако то все още не е част от вашия ритуал за разкрасяване, непременно трябва да опитате и да се насладите на  ползите, които носи.

Кожата ни обикновено се подновява на всеки 30 дни. Натрупването на мъртви кожни клетки може да доведе до груба, неравномерна или бледо изглеждаща кожа. Чрез  премахването на най-горния слой мъртви клетки от епидермиса, ние забавяме естествения процес на обновяване и по този начин лицето ни е красиво и озарено по-дълго време.

Имаме възможността да използваме физически или химически ексфолианти, за да постигнем желания ефект.

Идеалният вариант е да ексфолираме кожата си два пъти седмично, за да не я изсушим или натоварим излишно. Сутрин, преди слагането на грим, за тези, които носят, за да “полегне” удобно на гладката ни кожа и да остане там през целия ден. Друг голям плюс е, че за любителите на изкуствен тен това е магически трик за по-добро и равномерно нанасяне.

Ексфолирането е необходима част от всеки режим за поддържане на кожата: като пренареждането на гардероба спрямо сезона например. Колкото и да сме заети и изморени, направим ли го, ще сме по-доволни от себе си и ще улесним ежедневието си.

И най-важното: ексфолирайте не само лицето, а цялото си тяло и не забравяйте шията и ръцете!

Остави мнение/коментар

Код за сигурност
    Все още няма коментари