Валута
BGN
  • EUR
  • BGN
  • RON
Език
Меню
Профил
Език

Категории

Вижте всички статии

8 тайни за по-дълготраен парфюм

8 тайни за по-дълготраен парфюм

Избирайте по-силни ухания

Не всички ухания са еднакво силни. Цитрусовите аромати например са по-нетрайни, докато дървесни ухания и уханията на подправки се запазват за по-дълъг период от време.

„Напластявайте“ уханията

Към любимия ви аромат сигурно се предлага също душ гел, лосион или масло за тяло. Когато се използват заедно, се създават различни „пластове“ на уханието и то се запазва през целия ден.

Кога да се напръскате с парфюма

Най-добре е да се парфюмирате веднага след като сте си взели душ, докато кожата все още е леко влажна. Допълнителната влажност помага да се „заключи“ ароматът. Освен това по този начин ще избегнете риска по дрехите ви да останат петна и бижутата ви да потъмнеят.

Поддържайте кожата си добре хидратирана

Не забравяйте да хидратирате кожата си, преди да се напарфюмирате. Сухата кожа има склонност да абсорбира част от аромата, като в резултат на това той става по-нетраен.

Трябва да знаете къде да се пръскате с парфюма

Пръскайте се по китките и на по-топли (а често и скрити) места, като например по корема и гърдите, както и на свивката зад коляното и зад ушите. Телесната топлина на тези места помага ароматът да се разгърне, така че върховите, средните и базовите нотки да се усетят по-добре.

Не разтърквайте китки

Сигурно сте свикнали да разтърквате китките, след като ги напръскате с парфюм, но не го правете. При разтъркване се разрушават върховите нотки, като по този начин остават само средните и базовите, а това отнема от трайността на аромата.

Съхранявайте правилно парфюма

Дръжте го на прохладно, сухо място, далеч от пряка слънчева светлина, например на скрина или на тоалетната масичка. Можете дори да запазите кутията и да прибирате в нея флакона. Ако държите парфюма на топло и влажно място (например в банята), той ще се развали по-бързо.

Напръскайте се отново, ако се очертава дълъг ден

Описаните по-горе съвети ще направят уханието по-дълготрайно, но все пак кожата не може да задържи аромата безкрайно, ето защо, ако отивате на парти или на вечеря веднага след работа, се напръскайте отново. За целта можете да държите в дамската си чанта по-малък флакон или рол-он от същия аромат.

 

 

Остави мнение/коментар

Код за сигурност
    Все още няма коментари