С ПОЖЕЛАНИЯ ЗА ВЕСЕЛИ И ЧЕСТИТИ ПРЕДСТОЯЩИ ПРАЗНИЦИ !! 

Супер Отстъпки 20%-25% от 01.12 до 20.12 на всички продукти  !!!

Отстъпката важи само за поръчки от сайта за физически лица  !

Валута
BGN
  • EUR
  • BGN
  • RON
Език
Меню
Профил
Език

Категории

Вижте всички статии

Обичате ли да подарявате толкова, колкото и да получавате подаръци?

Обичате ли да подарявате толкова, колкото и да получавате подаръци?

ЗАЩО КОГАТО ПОДАРЯВАМЕ СЕ ЧУВСТВАМЕ ЩАСЛИВИ?

Обичате ли да подарявате толкова, колкото и да получавате подаръци? Участието в актове на щедрост е научно доказано, че ни прави по-щастливи. Помислете.

Какво би ви направило по-щастливи - бихте ли се чувствали по-добре да купите цяла торта и да я погълнете сами или да я споделите с други?

Въз основа на анекдотичните доказателства изглежда, че споделянето всъщност е грижа и даването на подаръци може да ни направи по-щастливи. Невролозите предполагат, че мозъкът ни е свързан, за да получи удоволствие от даването, защото произвежда ендорфини, които ни карат да се чувстваме щастливи. Проучванията всъщност са намерили количествени доказателства, че изпитваме по-голямо чувство на щастие,когато харчим пари за другите, за разлика от това, когато харчим парите за себе си. Погледът на лицето на получателя, когато отвори подаръка си, осигурява психологическо повдигане на подаряващия и задейства освобождаването на ендорфини в мозъка му, създавайки същите еуфорични чувства на удоволствие и радост, които можем да изпитаме след тежка тренировка или когато се влюбваме. Проучванията още показват, че обмисленият и навреме подарък може да укрепи и развие връзката ви с друг човек. Подаръкът, който носи значение между двама души (да, това е мисълта, която има значение), може да бъде невербален начин за един човек да изрази своите чувства и признателност към получателя на подаръка. Шансовете са, че този малък акт на щедрост едновременно ще ви повдигне настроението и ще ви накара да бъдете спокойни.Някои хора може да казват, че не обичат да дават подаръци. Те обикновено смятат, че други хора са твърде трудни за пазаруване или това е просто прекалено много работа, твърде скъпо или твърде голям натиск. Но всъщност не е толкова трудно. Малък внимателен подарък може да бъде безценен. Подаръците не ни правят щастливи, защото са пищни,  грандиозни или прекалено скъпи, те ни правят щастливи, защото ни свързват още по силно с човека, за който ни е грижа.