Валута
BGN
  • EUR
  • BGN
  • RON
Език
Меню
Профил
Език

Категории

Вижте всички статии

Съвети за грижа на кожата по време на зимната ваканция

Съвети за грижа на кожата по време на зимната ваканция

Тези от нас, които са изпитали суха кожа по време на зимна ваканция, знаят колко неприятно може да бъде. Всички сме запознати със слънчевото изгаряне през лятото, но напуканата кожа през зимата може да бъде още по-болезнена!

Излизането на студени температури и желанието да се затоплим бързо, причинява голямо изсушаване и може да предизвика поражения върху кожата ви! Но, за да не се притеснявате, има много начини за предотвратяване на напукани устни и суха кожа.

Ето някои съвети за грижа и поддържане на кожата през зимната ваканция!


1. SPF

Просто защото е студено, не означава, че не можете да получите слънчево изгаряне! Увеличаването на ултравиолетовите лъчи се повишава с 4-5 процента при всеки 1000м надморска височина. Ако сте се насочили към склоновете, по-добре да приложите защитен крем със SPF на лицето, ушите и устните! Най-важният продукт за грижа за кожата, който можете да използвате ежедневно, е слънцезащитния продукт!


2. Хидратирайте кожата

През топлите месеци на годината може да се нуждаете само от лек овлажняващ лосион след душ. Но студеното зимно време изсушава кожата ви също толкова, дори малко повече, затова Кокосовото масло е идеално за дълбоко подхранване поне два пъти месечно. Без да забравяме за
натуралния лосион, който трябва да ви е под ръка винаги след душ, така че веднага след като се изсушите с кърпата да го нанесете, за да запазите влагата в кожата.


3. Избягвайте горещи душове

Колкото и приятно да е горещият душ в студен ден, тя изсушава кожата драстично. Ако не можете да се откажете от горещия душ, то поне използвайте хладка вода, когато миете ръцете и лицето си.

 

4. Използвайте овлажнител за въздух

Отоплението (независимо дали е централно отопление или климатик) изсушава въздуха във вашия дом и офис. Използвайки овлажнител, който ще добави влага във въздуха и ще предпази кожата ви от допълнително изсушаване.

 

5. Хидратирайте отвътре

Независимо дали виждате резултатите в кожата си или не, тялото Ви се нуждае от вода, за да остане хидратирана. Ако усетите, че  "8 чаши на ден" се прекалено много, опитайте като добавите лимон към топла вода за успокояващо освежаване. А пиенето на билкови чайове ще ви позволи да пиете повече вода през цялата зима!


6. Ексфолирайте

Редовното ексфолиране на лицето и тялото ще ви помагне да се освободите от мъртвата кожа и ще направят така, че  овлажнителите ви за лице и тяло да си вършат работата още по-добре. Колкото по-малко мъртва кожа, толкова по-лесно е хидратиращите продукти да се усвоят и да ви помогнат да запазите кожата си здрава.

ХУБАВА ВАКАНЦИЯ!