Автор:

Категория:

Дата на публикуване:

8 μυστικά για ένα άρωμα μεγαλύτερης διάρκειας

Δεν υπάρχει σχεδόν κανένας που να μην θέλει να μυρίζει υπέροχα όλη μέρα. Η αλήθεια είναι ότι υπάρχουν κάποια μυστικά σχετικά με το πότε και πού πρέπει να εφαρμόζετε το άρωμα για να απολαμβάνετε ένα πιο δυνατό άρωμα με μεγαλύτερη διάρκεια.

Επιλέξτε ισχυρότερες μυρωδιές

Δεν είναι όλα τα αρώματα εξίσου ισχυρά. Τα αρώματα εσπεριδοειδών, για παράδειγμα, είναι λιγότερο μακράς διάρκειας, ενώ τα ξυλώδη και τα πικάντικα αρώματα παραμένουν για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.

“Στρώστε” τα αρώματα

Το αγαπημένο σας άρωμα πιθανώς συνοδεύεται και από ένα αφρόλουτρο, μια λοσιόν ή ένα βούτυρο σώματος. Όταν χρησιμοποιούνται μαζί, δημιουργούνται διαφορετικά “στρώματα” αρώματος και το άρωμα παραμένει καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας.

Πότε να ψεκάσετε τον εαυτό σας με το άρωμα

Είναι καλύτερο να βάζετε άρωμα αμέσως μετά το ντους, ενώ το δέρμα σας είναι ακόμα ελαφρώς υγρό. Η επιπλέον υγρασία βοηθά να “κλειδώσει” το άρωμα. Επιπλέον, με αυτόν τον τρόπο θα αποφύγετε τον κίνδυνο να μείνουν λεκέδες στα ρούχα σας και να σκουρύνουν τα κοσμήματά σας.

Διατηρήστε το δέρμα σας καλά ενυδατωμένο

Μην ξεχνάτε να ενυδατώνετε την επιδερμίδα σας πριν αρωματιστείτε. Το ξηρό δέρμα τείνει να απορροφά μέρος του αρώματος, καθιστώντας το λιγότερο ανθεκτικό.

Πρέπει να ξέρετε πού να ψεκάσετε το άρωμα

Ψεκάστε στους καρπούς και σε πιο ζεστά (και συχνά κρυφά) σημεία, όπως η κοιλιά και το στήθος, καθώς και στην πτυχή πίσω από το γόνατο και πίσω από τα αυτιά. Η θερμότητα του σώματος σε αυτά τα σημεία βοηθά το άρωμα να ξεδιπλωθεί, ώστε να γίνουν καλύτερα αισθητές οι νότες κορυφής, μέσης και βάσης.

Μην τρίβετε τους καρπούς

Πιθανώς έχετε συνηθίσει να τρίβετε τους καρπούς σας αφού ψεκάσετε άρωμα πάνω τους, αλλά μην το κάνετε. Το τρίψιμο καταστρέφει τις νότες κορυφής, αφήνοντας μόνο τις μεσαίες και τις βασικές νότες, και αυτό μειώνει τη διάρκεια ζωής του αρώματος.

Αποθηκεύστε το άρωμα σωστά

Φυλάξτε το σε δροσερό, ξηρό μέρος μακριά από το άμεσο ηλιακό φως, όπως σε μια συρταριέρα ή ένα κομοδίνο. Μπορείτε ακόμη και να κρατήσετε το κουτί και να αποθηκεύσετε το φιαλίδιο μέσα σε αυτό. Εάν διατηρείτε το άρωμα σε ζεστό, υγρό μέρος (όπως το μπάνιο), θα χαλάσει πιο γρήγορα.

Ψεκάστε ξανά τον εαυτό σας αν επίκειται μια κουραστική μέρα

Οι συμβουλές που περιγράφονται παραπάνω θα κάνουν το άρωμα να διαρκέσει περισσότερο, αλλά το δέρμα δεν μπορεί να κρατήσει το άρωμα επ’ αόριστον, οπότε αν πρόκειται να πάτε σε ένα πάρτι ή δείπνο αμέσως μετά τη δουλειά, ψεκάστε ξανά. Μπορείτε να έχετε στην τσάντα σας ένα μικρότερο μπουκάλι ή roll-on με το ίδιο άρωμα για το σκοπό αυτό.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Свързани публикации