Автор:

Категория:

Дата на публикуване:

Για μωρά

Το βρεφικό δέρμα είναι πολύ λεπτό και ευαίσθητο, γι’ αυτό απαιτεί ιδιαίτερη φροντίδα και προσοχή. Δεν είναι όλα τα καλλυντικά προϊόντα κατάλληλα για τα μωρά, καθώς μπορεί να περιέχουν αλλεργιογόνα, αρώματα, συντηρητικά ή άλλες ουσίες που μπορεί να ερεθίσουν ή να ξηράνουν το δέρμα. Επομένως, είναι σημαντικό να επιλέγετε βρεφικά καλλυντικά που είναι ειδικά σχεδιασμένα για τις ανάγκες των μικρών παιδιών και να ακολουθείτε μερικούς βασικούς κανόνες κατά τη χρήση τους.

Πώς να επιλέξετε καλλυντικά για μωρά

Όταν επιλέγουμε βρεφικά καλλυντικά, πρέπει να δίνουμε προσοχή στους ακόλουθους παράγοντες:

  • Σύνθεση του προϊόντος

Επιλέγετε πάντα προϊόντα που περιέχουν φυσικά ή βιολογικά συστατικά, όπως φυτικά έλαια, εκχυλίσματα ή βιταμίνες που θρέφουν και ενυδατώνουν το ευαίσθητο δέρμα του μωρού.

  • Διάρκεια ζωής του προϊόντος

Πρέπει να ελέγξουμε την ημερομηνία κατασκευής και την ημερομηνία λήξης του προϊόντος που σκοπεύουμε να αγοράσουμε. Τα βρεφικά καλλυντικά έχουν μικρότερη διάρκεια ζωής από τα κανονικά καλλυντικά, επειδή δεν περιέχουν συντηρητικά ή άλλες χημικές ουσίες που παρατείνουν τη διάρκεια ζωής τους.

  • Η συσκευασία του προϊόντος

Αποφύγετε τα προϊόντα που είναι συσκευασμένα σε βάζα, καθώς αυτό αυξάνει τον κίνδυνο μόλυνσης του προϊόντος με βακτήρια ή μύκητες κατά το άνοιγμα και το κλείσιμο. Είναι προτιμότερο να επιλέγετε προϊόντα που διαθέτουν αντλία ή διανομέα που επιτρέπει την εύκολη και υγιεινή εφαρμογή του προϊόντος.

Τι καλλυντικά για μωρά θα χρειαστείτε

Ανάλογα με την ηλικία και τις ανάγκες του μωρού, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε διαφορετικούς τύπους βρεφικών καλλυντικών, όπως:

  • Βρεφικό γάλα

Το βρεφικό γάλα είναι κατάλληλο για νεογέννητα και μικρά μωρά, καθώς δεν ερεθίζει τα μάτια και δεν ξηραίνει το δέρμα. Ενυδατώνει και θρέφει το δέρμα των μικρών, διατηρώντας το απαλό και καθαρό.

Η πρότασή μας: ένα βρεφικό γαλάκτωμα σώματος που είναι απαλό για την ευαίσθητη βρεφική επιδερμίδα και την προστατεύει από την ξηρότητα. Χρησιμοποιείται μετά το πλύσιμο και το μπάνιο. Συνιστάται για χρήση σε χαμηλές θερμοκρασίες ή το χειμώνα.

  • Λοσιόν

Πρόκειται για ένα προϊόν που χρησιμοποιείται για να ενυδατώνει και να μαλακώνει το δέρμα του μωρού μετά το μπάνιο. Η λοσιόν εφαρμόζεται σε στεγνό και καθαρό δέρμα με ελαφρές κινήσεις μασάζ. Βοηθά στην πρόληψη της ξηρότητας, της ερυθρότητας ή του ερεθισμού του δέρματος.

Συνιστούμε τη βρεφική λοσιόν σώματος, η οποία προστατεύει αποτελεσματικά και μαλακώνει το ευαίσθητο δέρμα του μωρού χωρίς να το λιπαίνει. Η λοσιόν καθαρίζει απαλά και μαλακώνει το δέρμα του μωρού, αφήνοντάς το απαλό και λείο.

  • Σαμπουάν

Χρησιμοποιούνται ειδικά βρεφικά σαμπουάν για τον καθαρισμό των μαλλιών και του τριχωτού της κεφαλής του μωρού. Το σαμπουάν πρέπει να είναι ειδικά σχεδιασμένο για τα μαλλιά του μωρού, τα οποία είναι πιο λεπτά και πιο τρυφερά από τα μαλλιά των ενηλίκων. Θα πρέπει να έχει ουδέτερο pH, να μην ερεθίζει τα μάτια και να μην περιέχει επιθετικές δραστικές ουσίες.

Επιλέξτε το Baby Shampoo για μαλλιά και σώμα, το οποίο καθαρίζει απαλά τα μαλλιά και το δέρμα των μικρών θησαυρών. Περιέχει απαλά φυτικά εκχυλίσματα πλυσίματος και ενυδατικά έλαια για να καταπραΰνει τους ερεθισμούς του δέρματος. Το σαμπουάν συνιστάται για καθημερινή χρήση.

  • Αντηλιακό γάλα

Πρόκειται για ένα προϊόν που χρησιμοποιείται για την προστασία του δέρματος του μωρού από τις βλαβερές υπεριώδεις ακτίνες του ήλιου. Το αντηλιακό πρέπει να έχει υψηλό δείκτη προστασίας από τον ήλιο (SPF), ιδανικά 50, και να προστατεύει από τις ακτίνες UVA και UVB.

Το αντηλιακό πρέπει να εφαρμόζεται 15-30 λεπτά πριν από την έκθεση στον ήλιο και να επαναλαμβάνεται κάθε 2 ώρες ή μετά το μπάνιο ή την εφίδρωση.

Η προσφορά μας: Αντηλιακό γάλα για μωρά και μικρά παιδιά SPF50, το οποίο προστατεύει την ευαίσθητη βρεφική επιδερμίδα από τα εγκαύματα. Έχει κρεμώδη σύνθεση, εξαιρετικά ανθεκτική στο νερό, τον ιδρώτα και το τρίψιμο από πετσέτες και ρούχα. Είναι ιδανικό για τις ευαίσθητες περιοχές του προσώπου και ολόκληρου του σώματος του μωρού.

  • Κρέμα κατά της αποτρίχωσης

Αυτό το προϊόν χρησιμοποιείται για την πρόληψη και τη θεραπεία του εξανθήματος της πάνας του μωρού, το οποίο είναι ένας δερματικός ερεθισμός στην περιοχή της πάνας. Η κρέμα για το εξάνθημα της πάνας πρέπει να περιέχει οξείδιο του ψευδαργύρου ή άλλα αντιβακτηριακά και αντιφλεγμονώδη συστατικά που σχηματίζουν ένα προστατευτικό στρώμα πάνω από το δέρμα και το βοηθούν να επουλωθεί.

Επιλέξτε Κρέμα κατά της αποκόλλησης, η οποία προστατεύει το δέρμα από κοκκινίλες και επώδυνα εξανθήματα, ενώ παράλληλα προστατεύει το ευαίσθητο δέρμα από τις πάνες. Καταπραΰνει αποτελεσματικά τους ερεθισμούς και διατηρεί το δέρμα του μωρού υγιές.

  • Λάδι

Το βρεφικό λάδι χρησιμοποιείται για μασάζ και για να μαλακώσει το δέρμα του μωρού. Το λάδι πρέπει να είναι φυτικό ή ορυκτό, χωρίς αρώματα ή άλλα πρόσθετα. Το λάδι πρέπει να έχει υγρή και ελαφριά σύσταση, να μην αφήνει λιπαρά κατάλοιπα και να απορροφάται γρήγορα.

Σας προτείνουμε να δοκιμάσετε το Baby Body Oil, το οποίο μπορεί να χρησιμοποιηθεί για απαλό μασάζ στο δέρμα του μωρού. Το λάδι θρέφει, καταπραΰνει και βοηθά στην προστασία του δέρματος του μικρού σας θησαυρού.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Свързани публикации